Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'de ırkçılık protestoları rektörü istifa ettirdi

/ Kaynak: AA
ABD'de ırkçılık protestoları rektörü istifa ettirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Missouri Üniversitesi'nde ırkçılık yapıldığı iddiaları üzerine başlayan tartışma ve protestoların ardından rektör görevi bıraktı.

ABD'nin Missouri Üniversitesi Rektörü Tim Wolf, okulda başlayan ırkçılık karşıtı protestoların ardından kendisine yöneltilen, ırkçılığın önlenmesi için yeterince mücadele vermediği eleştirileri üzerine istifa etti
Beyaz öğrencilerin ağırlıkta olduğu üniversitede, siyahi öğrencilerin kendilerine yönelik ayrımcılık yapıldığı ve sistematik olarak başarılarının görmezden gelindiği iddialarıyla başlayan, daha sonra bir öğrencinin açlık grevine başlamasıyla devam eden protestolar Rektör Wolfe'nin istifasını getirdi.
Wolfe istifasıyla ilgili yaptığı basın toplantısında, doğduğu Columbia şehrine olan sevgisinden dolayı aldığı kararın "bazıları için hoşnutluk, bazıları için de öfkeye" neden olacağını ifade etti.
Wolfe, daha önce yaptığı açıklamalarda üniversitedeki ırkçılık sorunuyla ilgileneceğini söylemiş, değişim ihtiyacı olduğunu kabul ederek, endişelerin paylaşılmasını önemsediğini belirtmişti. Ancak öğrencilerin protestolarının devam etmesi ve son olarak Missouri Üniversitesi futbol takımındaki siyahi oyuncuların, üniversite rektörü istifa edene kadar maçlara çıkmayacaklarını açıklamasının ardından sorun ulusal bir hale dönüşmüştü.
Missouri'nin St. Louis kentine bağlı Ferguson ilçesinde geçen ağustosta beyaz bir polis tarafından öldürülen 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'un ardından ırkçılık tartışmaları ülke genelinde yayılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...