Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Tek çocuk' politikasından vazgeçen Çin'in nüfusu 30 milyon artabilir

/ Kaynak: AA
'Tek çocuk' politikasından vazgeçen Çin'in nüfusu 30 milyon artabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Radikal kararla 'tek çocuk' politikasından vazgeçen Çin'de işgücü nüfusunun 2050'ye kadar 30 milyon artabileceği bildirildi.

Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlaması Komisyonu (NHFPC), ülkede iki çocuğa izin verilmesinin Çin'in yıllık ekonomik büyüme oranına yüzde 0,5 katkı yapabileceğini ve yaşlıların toplam nüfusa oranını 2 puan düşürebileceğini duyurdu.
Tek çocuk politikasının terk edilmesiyle ülkede kısa vadede kreş ve ana okulları sayısının artması ve ilgili sektörlerin hızla büyümesi bekleniyor. Politika değişikliğiyle Çin'de her yıl 3 milyon civarında ilave bebek beklenirken geçen yıl 16,9 milyon bebeğin doğduğu ülkede bu rakamın önümüzdeki yıllarda ortalama 20 milyon civarında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Araştırmalara göre, ülkede evli çiftlerinin çoğunluğunun ikinci çocuğa sıcak baktığı ifade edilirken, değişen çocuk politikasıyla 2029'da ülke nüfusunun bir milyar 450 milyona ulaşması bekleniyor. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...