Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamas, Arafat'ın evini teslim etti

/ Kaynak: AA
Hamas, Arafat'ın evini teslim etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas hareketi, Yasir Arafat'ın Gazze'deki evini, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın kararıyla kurulan 'Yasir Arafat Kurumu'na teslim etti.

Gazze'deki hükümetten yapılan yazılı açıklamada, Arafat'ın 2007 yılından bu yana Hamas'ın muhafazası ve kontrolü altındaki evinin, eşi Süha Arafat'ın da onayıyla Yasir Arafat Kurumu yetkililerine teslim edildiği belirtildi.
Arafat'ın evinin teslimi için, Filistinli grupların temsilcilerinin de hazır bulunduğu bir tören düzenlendiği kaydedildi.
Fetih Hareketi Merkez Komitesi Üyesi Zekeriya el-Ağa, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arafat'ın evinin teslim edilmesi, Filistin uzlaşısının gerçekleşmesi yolunda olumlu bir adım. Ulusal birliğin sağlanması ve bölünmüşlüğün ortadan kalkması için daha fazla olumlu adımlar atılmasını temenni ediyoruz. Fetih hareketi, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarıyla mücadele için ulusal birliğin sağlamasına hazır" ifadelerini kullandı.
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de Arafat'ın evinin teslim edilmesinin Filistin uzlaşısının tesis edilmesine katkı sağlamasını temenni ettiğini belirtti.
Gazze'yi 8 yıldır kontrolü altında tutan Hamas, Arafat'ın evinin, eşi Süha Arafat'ın mülkü olmasından dolayı 2007 yılından beri Fetih hareketine teslim edilmesini kabul etmiyordu. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...