Almanya'daki terör örgütü NSU davası 17 Kasım'a ertelendi

/ Kaynak: AA
Almanya'daki terör örgütü NSU davası 17 Kasım'a ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'daki NSU davasında, ilk kez kapsamlı ifade vermesi beklenen baş sanık Zschaepe'nin ifade vermeyi ertelediği bildirildi.

Almanya'nın Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinden yapılan açıklamada, Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) davasında, müdahil sanık Rolf Wohlleben'nin avukatının reddihakim talebinde bulunması üzerine duruşmaya 17 Kasım Salı gününe kadar ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, ilk kez kapsamlı ifade vermesi beklenen baş sanık Beate Zcshaepe'nin ne zaman ifade vereceğinin belli olmadığı kaydedildi. Mahkeme heyeti başkanı Manfred Götzl ise Zschaepe'nin ifade vermek istemesi durumunda buna açık olduğunu belirtti.
Dört senedir devam eden dava sürecinde sessizliğini koruyan Zschaepe'nin ifadesinin, avukatı Mathias Grasel tarafından mahkeme heyetine okunacağı kaydedilmişti.
NSU üyeleri, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmek, bombalı saldırılar gerçekleştirmek ve banka soygunları yapmakla suçlanıyor. Davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi Zschaepe ile örgüte yardım ve yataklık yapan 4 kişi yargılanıyor. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...