Çin ile Cibuti arasında askeri işbirliği

/ Kaynak: AA
Çin ile Cibuti arasında askeri işbirliği

DÜNYA Haberleri  / AA

Cibuti'yi ziyaret eden Çin Genelkurmay Başkanı Fang Fenghui'nin gündeminde Aden Körfezi'ne 10 bin asker yerleştirme planı var.

Çin Savunma Bakanlığı, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Genelkurmay Başkanı General Fang Fenghui'nin hafta sonu Cibuti'de Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Gulle tarafından kabul edildiğini ve bölgede korsanlıkla mücadele için bulunan Çin'e ait savaş gemisi Sanya'ya da denetlediğini bulunduğunu açıkladı. 
Ziyaretin en önemli noktasını Çin'in Cubuti'de kurmak istediği ilk askeri üs ve buraya yerleştirilmesi planlanan 10 bin Çin askerinin oluşturduğu bildiriliyor. 
Çin Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında Çin'in Cibuti'ye kurmak istediği askeri üs ile ilgili bir ibare yer almasa da Cibutili kaynaklar, görüşmede konunun gündeme geldiğini belirtiyorlar. 
- ABD rahatsız
Çin'in Doğu Afrika'danki ekonomik çıkarlarını korumak üzere Cibuti'ye askeri üs kurması bu ülkede halen askeri varlığı bulunan Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) rahatsız etti. 
Çin'den ekonomik yardım alan Cibuti'nin ABD'den Obok bölgesinde bulunan askeri üssü boşaltması ve bu üssü Çin'e vermesi gündeme gelmişti. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...