Arafat ölümünün 11'inci yılında anılıyor

/ Kaynak: AA
Arafat ölümünün 11'inci yılında anılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'de, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın 11'inci ölüm yılı münasebetiyle düzenlenen anma etkinlikleri devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Filistinli farklı grupların temsilcilerinden ve bölge sakinlerinden oluşan bir grup, eylem düzenledi.  Eylemde, efsane lider şeklinde nitelendirilen Arafat'ın ölüm sebebinin ortaya çıkarılması çağrısında bulunularak, "Devrimin sembolü Arafat", "Arafat'ın katili kim" yazılı dövizler taşındı.
Burada konuşan Fetih Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Ebu Şehla, Filistin halkının sembol ismi, Arafat'ı anmak için bir araya geldiklerini belirterek, "Arafat'ın vefatı nedeniyle Filistin halkı büyük bir kayıp yaşamıştır" dedi. 
Filistin birliğine dönüşü ümit ettiklerini dile getiren Ebu Şehla, BM'den Arafat'ın ölüm sebeplerinin ortaya çıkarılması için uluslararası bir heyet kurulması talebinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...