'BND, Hansjörg Haber ve Fabius'u dinledi' iddiası

/ Kaynak: AA
'BND, Hansjörg Haber ve Fabius'u dinledi' iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Federal İstihbarat Teşkilatının,AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'u dinlediği iddia edildi

Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı'nın (BND), Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'u dinlediği iddia edildi.
 Alman RBB televizyonuna ait rbb online internet sitesinde yer alan haberde, BND'nin anayasaya göre Alman vatandaşlarını dinlemesi yasak olmasına rağmen Alman diplomatı dinlediği öne sürüldü.
BND'nin casusluk için kullandığı 900 sayfalık listede Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Hansjörg Haber'in de bulunduğu ifade edildi.
Haberde, BND'nin Haber'in dinlemesinin bir krize yol açabileceğine, dinlenmesinin anayasaya göre doğru olmadığına bunun ancak Alman Federal Meclisi (Bundestag) G10 Komisyonunun izniyle mümkün olabileceğine işaret edildi.
Hansjörg Haber'in ne zaman ve ne kadar süreyle dinlendiği ise tam olarak bilinmiyor.
Hansjörg Haber 2008 - 2011 yıllarında Gürcistan'da AB gözlemcisi, ardından 2014 yılında Almanya'nın Mısır Büyükelçisi olarak görev yapmıştı.
Haber, halihazırda Türkiye'de AB temsilcisi olarak görev yapıyor. Haber'in eşi Emily Haber ise Almanya İçişleri Bakanlığında müsteşar olarak görev yapıyor.
BND'nin dinleme listesini iki hafta boyunca inceleyen milletvekilleri Armin Schuster, Hans-Christian Ströbele ve Uli Grötsch'ün bugün Federal Meclis'te istihbarat servislerinin faaliyetlerini kontrol eden Parlamento Kontrol Komitesi'ne (PKGr) neler tespit ettiklerini anlatmaları bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...