AB'den İsrail mallarına ilişkin karar

/ Kaynak: AA
AB'den İsrail mallarına ilişkin karar

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Birliği, İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da ürettiği ürünlere 'İsrail malı' etiketi vurmasına karşı çıktı.

Avrupa Birliği (AB), İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki gayrimeşru yerleşim yerlerinde üretilen ürünlerde "İsrail malı" etiketi kullanılmasını engelleyen bir karar aldı.
AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada "İsrail işgali altındaki bölgelerden gelen ürünlerin menşe şehadetnamesine ilişkin bir kılavuz çalışmasının" kabul edildiği belirtildi. Bunun yeni bir mevzuat olmadığı, mevcut AB mevzuatının etkili bir şekilde uygulanması için alındığı vurgulanan açıklamada, '"Amaç, üye ülkelere ve tüketicilere ürünler hakkında gerekli bilgileri vermek" denildi.
İsrail'in işgal altında tuttuğu bölgelerde üretilen ürünlerin doğru şekilde etiketlenmesi konusunda İngiltere, Danimarka ve Belçika'nın ardından diğer AB üyelerin de benzer uygulamalara gitmek istedikleri hatırlatılan açıklamada, ''Ancak bunun için AB tarafından yayımlanacak bir kılavuz çalışmasını beklemeye karar vermişlerdi'' denildi. Kılavuza göre, bundan sonra yerleşim yerleri, Golan Tepeleri veya Doğu Kudüs menşeli ürünlere "İsrail malı" etiketi vurulamayacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...