Rusya ve İran dışişleri bakanları Suriye'yi görüştü

/ Kaynak: AA
Rusya ve İran dışişleri bakanları Suriye'yi görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Lavrov ile Zarif, Suriye'de siyasi diyalog sürecinin bir an önce başlatılmasıyla ilgili öneride bulunmak konusunda anlaştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in, Suriye'de siyasi diyalog sürecinin bir an önce başlatılmasıyla ilgili ortak teklif sunmak için anlaştıkları bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, Rus tarafının isteği üzerine iki ülke dışişleri bakanları arasında yapılan telefon görüşmesinde, 14 Kasım'da Viyana'da yapılacak "Suriye Destek Grubu" toplantısında, Suriye'de siyasi diyalog sürecinin bir an önce başlatılmasının önerilmesi konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.
Suriye hükümeti ile muhalefeti arasındaki görüşmelerin BM çatısı altında gerçekleşmesi gerektiğinin vurgulandığı görüşmede, "Suriye destek grubu" dahil diğer "oyuncuların" da taraflara anlaşmaları yönünde destek vermesi gerektiği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...