Lufthansa grev nedeniyle bine yakın uçuşunu iptal etti

/ Kaynak: AA
Lufthansa grev nedeniyle bine yakın uçuşunu iptal etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Alman havayolu şirketi Lufthansa, kabin personelinin grevi nedeniyle bugün için planladığı 3 bin uçuştan 933'ünün iptal edildiğini açıkladı.

Lufthansa'dan yapılan açıklamada, Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO) sendikasına bağlı kabin personelinin grevi nedeniyle bugün yapılması planlanan 3 bin uçuştan 933'ünün gerçekleştirilemeyeceği bildirildi. 
İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 107 bin yolcunun etkileneceği belirtilen açıklamada, Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Eurowings, Lufthansa CityLine, Swiss, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceği kaydedildi.
Lufthansa'da geçen hafta cuma gününden bu yana süren grev nedeniyle binden fazla uçuş iptal edilirken, yüz binlerce yolcu bu grevlerden etkilendi.
UFO tarafından 10 Kasım'da yapılan açıklamada, Lufthansa ile anlaşmaya varılamadığı belirtilerek grevin Frankfurt, Düsseldorf ve Münih havalimanlarında tüm uçuşları kapsayacak şekilde 11 Kasım saat 04.00'ten 13 Kasım gece yarısına kadar devam edeceği bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...