'Ruslar, PYD eksenli muhalefet oluşturmaya çalışıyor'

/ Kaynak: AA
'Ruslar, PYD eksenli muhalefet oluşturmaya çalışıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

SMDK Başkanı Hoca, Rusya'nın en başından beri 'sahte bir muhalefet' ve PYD eksenli bir muhalefet oluşturmaya çalıştığını belirtti.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaşa son vermek ve siyasal geçiş sürecini hızlandırmak amacıyla düzenlenecek Suriye görüşmeleri öncesi dost ülkelerle görüşmek ve kendi pozisyonlarını pekiştirmek amacıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'ya geldiklerini söyledi. 
Viyana'daki görüşmelerde katılımcı olmadıklarını belirten Hoca, Türk, Suudi, Katar, Alman ve Fransız yetkililerle ikili görüşmeler yaptıklarını ve ABD ile henüz bir görüşme planlamadıklarını ifade etti. 
"Ruslar, PYD eksenli muhalefet oluşturmaya çalışıyor"
Hoca, Rusya'nın en başından beri "sahte bir muhalefet" ve PYD eksenli bir muhalefet oluşturmaya çalıştığını belirterek "PYD asıl güç kaynağını Suriye rejiminden alıyor. Sadece Arap muhaliflere değil Kürt muhaliflere de baskı uygulayarak rejimin ulaşamadığı Kürt muhaliflere PYD ulaşıyor. Biz onları muhalif olarak kabul etmiyoruz" dedi. 
Rusya'yı "işgalci güç" olarak nitelendiren Hoca, Rusya'nın PYD'yi muhalif olarak tanımlamasının kendileri için bir referans olmadığını kaydetti. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...