Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Rus jetleri Türkmen köylerini bombalıyor'

/ Kaynak: AA
'Rus jetleri Türkmen köylerini bombalıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

'Rus jetleri son 10 gündür Bayırbucak Türkmen köylerini yoğun şekilde bombalıyor. Gimam köyünde taş üstünde taş kalmadı'

Suriye Türkmen Kitlesi üyesi Tahsin Hoşkar, AA muhabirine, Esed rejiminin son bir haftada Rus jetlerinin de desteğiyle Türkmen köylerini yoğun şekilde vurduğunu söyledi. 
Gimam köyü çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını dile getiren Hoşkar, "Türkmenler, güneydeki Gimam köyüne giremiyor. O bölgede çok sayıda şehit ve yaralı verdik. Rus jetleri, son 10 gündür Bayırbucak Türkmen köylerini yoğun şekilde bombalıyor. Gimam köyünde taş üstünde taş kalmadı. Kullanılan silahlar çok ağır" diye konuştu.
Türkmen Dağı ve Cebel Ekrad'ın da tehlike altında olduğuna işaret eden Hoşkar, rejimin bu bölgeleri ele geçirmesi durumunda İdlib'i çok rahat alabileceğini ileri sürdü. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...