Obama Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladı

Obama Ulusal Güvenlik Konseyi'ni topladı

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, G20 Liderler Zirvesi için Türkiye'ye hareket etmeden önce, Paris'teki terör saldırılarını tartıştı.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Başkan Obama'ya Paris'teki saldırılarla ilgili istihbari konularda bilgi aktarıldı ve ABD'ye yönelik somut bir tehdidin söz konusu olmadığı ifade edildi.


Ayrıca toplantıda, ABD ile Fransa arasında DAEŞ'le mücadele çerçevesindeki aktif işbirliğinin konuşulduğu ve Paris'teki terör saldırıları çerçevesinde Fransız yetkililerin her türlü talebine cevap vermeye hazır olunduğu kaydedildi.


Açıklamada, Paris'teki terör saldırılarından DAEŞ'in sorumlu olduğu yönündeki Fransız yetkililerin ilk değerlendirmesinden farklı bir bilgiye sahip olunmadığı belirtildi.


Paris'te ve Avrupa genelindeki Amerikan temsilciliklerinin güvenlik durumlarına ilişkin son tedbirlerin de değerlendirildiği toplantıda Obama'nın, Ulusal Güvenlik Konseyi ekibine Paris'teki terör saldırılarıyla ilgili her gelişmeyi anlık olarak takip etmeleri talimatını verdiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...