Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Parisliler saldırılarda hayatını kaybedenleri anıyor

/ Kaynak: AA
Parisliler saldırılarda hayatını kaybedenleri anıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Parisliler şehri kana bulayan terör saldırılarının yaşandığı bölgelere çiçek bırakarak hayatını kaybedenleri andı.

Dünkü saldırılardan birinin yaşandığı Voltaire Bulvarı'na hayatını kaybedenleri anmak için gelen ve olaylarla ilgili duygularını AA muhabirine aktaran Fransız vatandaşı Marie, "Korkutucuydu tabii ama korkmuyoruz ve buradan ayrılmayacağız" dedi.
Sivil toplum örgütü Objektif 21 Başkanı Tahsin Tek ise, Fransız halkının acısını paylaşmak için bölgeye geldiğini söyledi. 
Terör saldırılarını kınadıklarını ifade eden Tek, "Terörün dili ve dini yoktur. Biz hep bunu söyledik. Geçtiğimiz hafta Fransa Meclisi'nde PYD'lilerin katıldığı bir panelde Fransız senatörler teröre destek verdiklerini söylemişti. Biz de itiraz etmiştik. Şimdi maalesef aynı terör onların da başına bela oldu" yorumunu yaptı.
Bölgede bulunan diğer Türk vatandaşı İlker Tekin de "Türkler olarak terörden çok acı çektik. Umarım bu terör olayları islamofobi ve yabancı düşmanlığına dönüşmez. Onun için kendimizi her platformda ifade edeceğiz" dedi.
Parisliler, Charlie Hebdo saldırısı sonrasında yapılan barış yürüyüşüne de sahne olan şehrin sembol meydanlarından Republique'e ve konser salonu Bataclan'ın olduğu bölgeye çiçek bırakarak, mumlar yaktı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...