Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Almanya da uluslararası terörizmin hedefinde'

/ Kaynak: AA
'Almanya da uluslararası terörizmin hedefinde'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya'nın da uluslararası terörizmin hedefinde olduğunu söyledi.

Maiziere, Başbakan Angela Merkel ve bazı bakanlarla yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te dün "barbar katillerin" inanılmaz bir şekilde suçsuz insanları öldürdüğünü, bu saldırılarından dolayı sarsıldığını belirtti.
Bu olayın arkasında uluslararası terörizmin olduğunu belirten Maiziere, "Almanya da uluslararası terörizmin hedefinde yer almayı sürdürüyor. Durum ciddi. Şimdi, hükümet ve parlamento, halk ve Avrupa birlikte durması lazım" şeklinde konuştu.
Araştırılan bir kişi var
Şu sıralarda birkaç gün önce Almanya'nın Rosenheim kentinde yakalanan bir kişi hakkında saldırılarla bağlantısının olup olmadığının incelendiğini belirten Maiziere, "Fransa ile bağı var. Ancak saldırılarla bağı olup olmadığı belirsiz" dedi.
Söz konusu kişinin şu an halen gözaltında bulunduğunu ifade eden Maiziere, "Aracında çok tehlikeli silahlar bulundu. Navigasyonunda Paris'teki bir adres yer alıyordu. Bir bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Spekülasyonlar için çok erken" diye konuştu.
Güvenlik önemleri alındı
Kamu düzenin sağlanması için Alman güvenlik birimlerinin dün geceden beri bazı tedbirler aldığını ifade eden Maiziere, Fransa'dan gelen, giden uçak ve tren seferlerinde kontrollerin artırıldığını belirtti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...