Paris'teki terör saldırılarında ölenler Washington'da anıldı

/ Kaynak: AA
Paris'teki terör saldırılarında ölenler Washington'da anıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin başkenti Washington'da Beyaz Saray'ın önünde toplanan binlerce kişi, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenleri andı.

Fransa bayraklarının dalgalandığı Lafayette Park'taki sessiz gösteride, Paris saldırılarında hayatını kaybedenler anıldı ve Lafayette Anıtı'na Fransa bayrakları bırakıldı.
Etkinliğin başında Fransa'nın ABD Büyükelçisi Gérard Araud kalabalığa bir konuşma yaptı ve cumartesi akşamı bu gösteri için bir araya gelen insanlara teşekkür etti. Araud, Fransa'nın bir kez daha saldırıya maruz kaldığını ve şu anda bir savaşta olduğunu söyledi. Tarihi boyunca Fransa'nın birçok kez zor sınavlardan geçtiğini belirten Araud, "Bu dönemleri yine birlik olarak aşacağız. Bizi bölmek istiyorlar. Fransız vatandaşlarını birbirine düşman etmek istiyorlar. Fransa bir ırk, din veya etnik grup değildir. Fransa, beraber yaşama iradesidir ve bizim bugün bu iradeyi savunmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Daha sonra grup, ellerinde mumlarla Fransa milli marşını seslendirip terörü protesto etti.
Bu arada, ABD'de yaşayan Türkler, Paris'teki terör saldırılarına ilişkin yayımladıkları bildiride, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananların ailelerine de geçmiş olsun dileğinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...