'25 bin Suriyeli sığınmacıyı kabul edeceğiz'

/ Kaynak: AA
'25 bin Suriyeli sığınmacıyı kabul edeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, 1 Ocak 2016'ya kadar 25 bin Suriyeli sığınmacıyı Kanada'ya kabul edeceklerini söyledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, G20 Liderler Zirvesi kapsamında düzenlenen B20 ve L20 toplantısında "Büyüme ve İstihdam için Daha Kapsamlı Bir Çerçeve" başlıklı oturumunda yaptığı konuşmada, "Politikamız, sığınmacıların Kanada'nın ortak başarısına katkı sağlayan bir bütüne dahil olması şeklindedir" dedi.
Kanada'nın ekonomik büyümesine sığınmacıları da dahil etmeyi düşündüklerini belirten Trudeau, "Bu nedenle çoğulcu bir politika oluşturmaya çalışarak bu anlamda sığınmacı konusunu dünyaya zayıflık noktası olarak değil de güçlü olduğumuz nokta olarak göstermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Trudeau, "Farklı perspektifleri olan insanları dinlemeli, onların da güvenlik ve istikrara katkı sağlamalarına fırsat vermeliyiz. Bu nedenle Kanada olarak bir adım atıyoruz. 25 bin Suriyeli sığınmacıyı 1 Ocak'a kadar kabul etmeyi bekliyoruz. Onları aslında başarımıza dahil etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...