Paris terör saldırısında kullanılan araç bulundu!

/ Kaynak: AA
Paris terör saldırısında kullanılan araç bulundu!

DÜNYA Haberleri  / AA

Paris'teki terör saldırılarında kullanıldığı bildirilen iki araçtan biri bulundu

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 10. ve 11. bölgedeki saldırıların gerçekleştiği yerlere yaklaşık 6 kilometre mesafedeki Montreuil bölgesinde terk edilmiş halde bulunan otomobilde üç kalaşnikof marka tüfek ele geçirildi. Seat Leon model siyah aracın Belçika plakalı ve kiralık olduğu ifade edildi. Fransa Terörle Mücadele Savcısı François Molins, dün yaptığı açıklamada saldırılarda iki arabanın kullanıldığını tespit ettiklerini, Seat Leon model siyah aracın saldırıları gerçekleştiren üç gruptan 10. ve 11. bölgedeki saldırıları yapanlarca kullanıldığını bildirmişti.
Molins, önceki gün 21.25'te 10. bölgede bulunan Petit Cambodge isimli restoranda kalaşnikof marka tüfekle gerçekleştirilen eylemde 10 kişinin yaralandığını, 15 kişinin hayatını kaybettiğini aktarmıştı.
Savcı Molins, 21.35'te de 11. bölgede bulunan La Fontaine au Roi Caddesi'nde kalaşnikof marka tüfekle birçok kez etrafa ateş açıldığını ve 5 kişinin de orada öldüğünü kaydetmişti.
Paris'teki terör saldırılarında en az 129 kişi hayatını kaybetmiş, 99'u ağır 352 kişi yaralanmıştı. Altı farklı noktada gerçekleşen saldırılar sonucu 7 terörist ölmüş, saldırıları IŞİD terör örgütü üstlenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...