Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Peşmerge'nin Sincar'ın ele geçirilmesi koalisyon güçlerinin dayanışmasının sonucu'

/ Kaynak: AA
'Peşmerge'nin Sincar'ın ele geçirilmesi koalisyon güçlerinin dayanışmasının sonucu'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Vormut, 'Peşmerge'nin Sincarı ele geçirmesi, koalisyon güçleri arasındaki dayanışmanın bir sonucudur' dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakan Yardımcısı Kristin Vormut, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.
IKBY hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Erbil'deki başbakanlık konutunda yapılan görüşmede ABD ile IKBY ilişkileri, Bağdat-Erbil petrol anlaşması ve Peşmergenin Sincar operasyonu ele alındı.
Açıklamada Vormut'un, Sincar'ın Peşmerge tarafından kurtarılmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "Bu başarı koalisyon güçleri arasındaki dayanışmanın bir sonucudur. Özellikle de Peşmerge güçleri ile ABD ordusu arasındaki işbirliği belirleyicidir. Şengal'in kurtarılması DAEŞ'in bölgede zayıflamasına ve yeni yerlerin kurtarılmasına yol açacak" ifadelerini kullandığı aktarıldı.
Vormut, DAEŞ'in kontrolündeki diğer bölgelerin kurtarılması için de ABD'nin dayanışma ve işbirliği içinde kalmaya devam edeceğini dile getirerek Sincar'ın yeniden inşası için de üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti. 
Barzani ise DAEŞ'ten temizlenen yerlerin yeniden inşası ve altyapı hizmetleri için büyük bir yardıma ihtiyaçları olduğunu vurgulayarak, IKBY hükümetinin mali açıdan zor durumda olması nedeniyle uluslararası camiaya destek çağrısında bulundu. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...