Paris sokakları sessizliğe büründü

/ Kaynak: AA
Paris sokakları sessizliğe büründü

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da ilan edilen olağanüstü hal Paris'te günlük hayata da yansıyor.

Terör saldırılarından sonra hafta sonu Paris'teki, müzeler kapatılmış, konser, gösteri, yürüyüş gibi etkinlikler de iptal edilmişti. Dünden bu yana ziyarete kapalı olan Eyfel Kulesi de ikinci bir emre kadar bir daha açılmayacak.
Turistlerin Paris'teki en popüler duraklarından Disneyland eğlence parkı da çarşamba gününe kadar ziyaretçi kabul etmiyor
Haftasonu boyunca Paris'te ünlü mağazalar kepenklerini açmazken dünyanın en çok turist çeken caddelerinden Champs Elysees'de cuma akşam saldırılardan birkaç saat önce açılan Noel pazarı da hafta sonu boyunca kapalı kaldı.
Sosyal hayatın hafta sonu yoğunlaştığı Paris sokakları, saldırılar sonrasında adeta sessizliğe büründü. Araç trafiğinde ciddi bir azalmanın olduğu kentte Parisliler de saldırılar sonrasında genellikle evlerinde kalmayı tercih etti.
Fransa'da cumartesi günü eğitim veren okullar da bu süre boyunca kapalı kaldı. Eğitime pazartesi günü tekrar başlanacak. 
Parisliler, saldırıların olduğu bölgelere, hayatını kaybedenleri anmak için gün boyu çiçek bıraktı ve mum yaktı.
En çok kaybın verildiği Bataclan konser salonu önüne, Drancy Cami İmamı Hassen Chalghoumi ve Yahudi Yazar Marek Halter de çiçek bıraktı ve birlik mesajı verdi. 
Diğer taraftan polisin, saldırı gerçekleştirilen yerlerde, güvenlik nedeniyle kalabalık oluşmasını engellemek için vatandaşları uyardığı gözlendi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...