Kanada askerleri Sincar'da savaşmış

/ Kaynak: AA
Kanada askerleri Sincar'da savaşmış

DÜNYA Haberleri  / AA

Terör örgütü DAEŞ'e karşı oluşan uluslararası koalisyondaki Kanada askerlerinin, Irak'ta kara savaşına katıldıkları iddia edildi.

Kanada'nın resmi yayın kuruluşu CBC'nin haberine göre, Kanada Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı özel harekat  birlikleri, DAEŞ'e karşı savaşan Kürt güçleriyle çarpışmalara girdi. Haberde, Kanada Savunma Bakanlığının konu hakkındaki sorulara cevap vermekten kaçındığı belirtilirken, bilgi bölgede görev yapan Kanadalı Yüzbaşı Kirk Sullivan'a dayandırıldı.
Haberde, geçen pazar günü gerçekleştirilen Irak'ın Hadisa kentindeki DAEŞ güçlerine Kanada Ordusu'na ait CF-18'lerle bomba yağdırıldığı ve perşembe günü Irak'ın Sincar kentine düzenlenen operasyona da Kanada askerlerinin Kürt güçleri ile katıldıkları ileri sürüldü. Sincar kentindeki kara harekatına Kanada askerlerinin katılıp katılmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, haber de yalanlanmadı.
Kanada'nın, DAEŞ'le mücadele koalisyonunda 6 savaş jeti, havada yakıt ikmali yapabilen bir CC-150 Polaris tanker uçağı, 2 CP-140 Aurora gözetleme uçağı, bir özel hava ikmal uçağı ve 600 askeri bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...