Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'deki çatışmalarda 65 kişi öldü

/ Kaynak: AA
Yemen'deki çatışmalarda 65 kişi öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in çeşitli bölgelerinde, Husiler ile Halk Direnişi Güçleri arasında çıkan çatışmalarda 35 Husi ile 30 milisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yemen'in çeşitli bölgelerinde Ensarullah Hareketi (Husiler) ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) milisleri arasında çıkan çatışmalarda 35 militan ile 30 milisin öldüğü bildirildi.
Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husi militanlar Şebve'nin Beyhan ilçesine bağlı Vadi en-Nahr bölgesine saldırı düzenledi. HDG milislerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 17 Husi ile 1 milis hayatını kaybederken, 2'si ağır 6 milis yaralandı. Çatışmalar sırasında 5 Husi'nin de esir alındığı ve askeri araçlarının yakıldığı belirtildi.
Öte yandan, emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Taiz'in Zubab bölgesinde Husilerin döşediği bir mayının patlaması sonucu, HDG'den 20 milis hayatını kaybetti, 7 milis yaralandı. Yaralılar Mansura ilçesindeki hastanelere kaldırıldı.
Sahil şeridinde yaklaşık 2 aydır Husilerin kontrolünde bulunan El-Vaziiyye bölgesinde, Taiz'in güneybatısındaki Necd Kuseym, Kirş ve Eş-Şerice bölgelerinde yaşanan şiddetli çatışmalarda ise 18 Husi ile 9 HDG milisinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...