Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, SMDK Başkanı Hoca ile görüştü

/ Kaynak: AA
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, SMDK Başkanı Hoca ile görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Kerry ve Hoca, Viyana'da cumartesi yapılan Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısının sonuçlarını ele aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Kerry ve Hoca, özellikle Suriye muhalefetinin geniş ve kapsayıcı şekilde bir araya gelmesi ve Suriye rejimi ile muhalefetin BM çatısı altında görüşmelere başlaması dahil bundan sonra atılacak adımlar ile ateşkes ilan edilmesi için gerekli adımları konuştu.
Kerry, muhalefetin aktif olarak ve anlamlı bir şekilde görüşmelere katılması için bir araya gelmesinin önemini vurguladı, ayrıca insani yardım kuruluşları ile çok acil ihtiyaç duyulan gıda, su, ilaç ve diğer yardım malzemelerinin muhtaç durumdaki kişilere ulaştırılmasının gerekliliğine işaret etti.
Kerry ve Hoca, Suriye halkının acılarının acilen dindirilmesi, Suriye'nin birlik içinde, çoğulcu şekilde ve Suriye halkının ihtiyaçlarına cevap veren Esed'siz bir hükümetle iç savaştan çıkmasına duyulan ihtiyaç üzerinde de hemfikir olduklarını dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...