Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'de

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'de

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'de hükümet yetkilileriyle 'olağanüstü' toplantı yaptı.

Bir süredir Suudi Arabistan'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, bu sabah geldiği "geçici başkent" Aden'de hükümet yetkilileriyle "olağanüstü toplantı" düzenlediği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, çok sayıda üst düzey yetkilinin katıldığı toplantıda başta Aden ve Husilerden geri alınan diğer vilayetlerin güvenliği olmak üzere ülke için önemli olan pek çok konu ele alındı.
Hadi ve beraberindeki heyet bu sabah Suudi Arabistan'a ait bir uçakla Riyad'dan geçici başkent olarak ilan edilen Aden'e gelmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Hadi'nin ay sonuna kadar Aden'de kalacağını, sonrasında ise bazı ''Kurtarılmış'' kentleri ziyaret edeceğini aktarmıştı.
Yemen'de geçen mart ayında başlayan çatışmaların ardından Suudi Arabistan’a giden Abdurrabu Mansur Hadi, ilk olarak altı ay aradan sonra eylül ayında  Aden'e dönmüştü. Hadi, Aden'de 4 gün kaldıktan sonra Birleşmiş Milletler’de konuşma yapmak üzere New York’a gitmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...