Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Litvanya’dan Rusya’nın hamlesine cevap

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Litvanya’dan Rusya’nın hamlesine cevap

DÜNYA Haberleri  / AA

Litvanya, topraklarını kullanan Rus kamyonlarından ücret alacak.

Litvanya, topraklarından geçen Rus kamyonlarından yol ücreti almaya karar verdi.

RUSYA'YA KARŞI HAMLE
Litvanya Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı’dan yapılan açıklamada, kararın Rusya'nın 15 Kasım'dan itibaren nakliye araçlarından ücret alma kararının ardından verildiğini bildirdi. Uygulamanın, 15 Aralık'ta başlayacağı kaydedildi.

Litvanya Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Saulius Girdauskas, gazetecilere yaptığı açıklamada, nakliye araçlarına eşit koşulların sağlanmasından yana olduklarını, bu nedenle benzer uygulamanın Litvanya tarafından da yürürlüğe konulacağını dile getirdi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı, iki ülke arasındaki otoyolda 12 ton ağırlığındaki araçlardan ücret aldığı gerekçesiyle Rusya'ya, 26 Kasım'da nota vermişti. Litvanya, Rusya'nın başlattığı uygulamanın 1992 yılında iki ülke arasında ulaştırma alanında yapılan işbirliği ve 1993 yılında imzalanan uluslararası karayolu taşımacılığıyla ilgili anlaşmaya aykırı olduğunu savunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...