Çin, ABD'nin bölgedeki faaliyetlerinden rahatsız

Düzenleyen:
Çin, ABD'nin bölgedeki faaliyetlerinden rahatsız

DÜNYA Haberleri

Çin, ABD'nin askeri faaliyetlerinin bölgedeki ülkelerin ortak ve uzun dönem çıkarlarına uygun olmadığını öne sürdü.

Çin, ABD ve Singapur arasındaki casus uçak anlaşmasıyla ABD'nin askeri faaliyetlerinin, bölgedeki ülkelerin ortak ve uzun dönem çıkarlarına uygun olmadığını belirtti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, ABD ve Singapur'un, US P8 Poseidon tipi casus uçağın bu ay Singapur'a konuşlandırılması konusunda anlaşmaya varmasına ilişkin, ilgili tüm tarafların bölgede karşılıklı güveni artıracak şekilde hareket etmesini umduklarını ve böylece bölgesel barış ve gelişimden yararlanacaklarını söyledi.

Sözcü Hua, bölgedeki ülkelerin ABD bünyesinde askeri konuşlanma ve bölgesel askerileşmeye gitmesinin, bölgedeki ilgili ülkelerin ortak ve uzun dönem çıkarlarına ters düşeceğini ifade etti.
Çin, özellikle tartışmalı Güney Çin Denizi konusunda ABD'nin bölge ülkeleriyle yakınlaşmasından rahatsızlığını dile getirerek, ilgili ülkelere her koşulda bölgesel barış çağrısında bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...