Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhalefetten Esad’a hayır

Düzenleyen:
Muhalefetten Esad’a hayır

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da toplanan Suriyeli muhalif gruplar, Esed’siz Suriye için anlaştı. Muhalifler, Esed’in tam yetkili geçiş hükümetinde ve Suriye’nin geleceğinde yer almaması şartıyla rejim ile müzakereye oturabilecekleri yönünde karar aldı. Karar, sonuç bildirgesinde açıklanacak.

Suriyeli muhalif gruplar, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta düzenlenen toplantının ilk gününde Cenevre mutabakatı gereğince Beşşar Esed'in tam yetkili geçiş hükümetinde ve Suriye'nin geleceğinde yer almaması şartıyla rejim ile müzakereye oturabilecekleri yönünde karar aldı. Konu, bugün yayımlanması beklenen sonuç bildirisinde net olarak ifade edilecek.

ORTAK POZİSYON
Suriye muhalefetinin siyasi ve askeri unsurları, 18 Aralık'ta New York'ta gerçekleştirilecek Suriye görüşmeleri öncesinde Riyad'da ortak pozisyon belirlemeye çalışıyor.

HUMUS'TAN AYRILDILAR
Suriye'de muhalif güçlerle rejim arasında beklenen ateşkes öncesinde yapılan üç aşamalı planın ikinci aşaması kapsamında ateşkesi kabul etmeyenler ve hastalık gibi özel durumu olan siviller, Humus'un El-Vaar Mahallesi'nden ayrılmaya başladı. Bu kapsamında 300 kişilik silahlı grup mahalleden ayrıldı. Kalan 160 aileden 450 kişinin de gün içinde ayrılması bekleniyor.

Kaynak: Yenişafak

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...