Rus uçakları muhaliflerin cephe hattına saldırdı

Rus uçakları muhaliflerin cephe hattına saldırdı

DÜNYA Haberleri

Rus savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin terör örgütü DAEŞ'le olan cephe hattı ile imdat yollarına saldırdığı belirtildi.

Suriye'de, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin terör örgütü DAEŞ ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile olan cephe hattına saldırdığı bildirildi.
Şam Cephesi basın sorumlularından Ebu Mahmud Nasır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının, Halep'in kuzeyindeki Kafra köyünde muhaliflerin terör örgütü DAEŞ'le olan cephe hattı ile imdat yollarına saldırdığını söyledi.
Rus uçaklarının, kentin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde olan Tel Rıfat ve Azez ilçesi ile Deyr Cemal beldesine de saldırdığını ifade eden Nasır, ''Rus uçakları Azez ilçesinin doğusundaki muhaliflerin DAEŞ'le olan cephe hatlarına da saldırdı. Rusların tüm saldırıları, muhaliflerin terör örgütü DAEŞ'le çatıştığı esnada oldu" dedi.
-''DAEŞ'in saldırısı sonucu iki saha komutanı yaşamını yitirdi''-
Muhaliflerin bölgedeki Hamza köyünün kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten aldığını belirten Nasır, şunları kaydetti:
''Azez'in güneydoğusundaki Kafra köyünde muhaliflerle terör örgütü DAEŞ arasında şiddetli çatışmalar çıktı. DAEŞ bombalı araçla muhaliflerin olduğu yere saldırdı. Saldırıda Şam Cephesi'nin iki saha komutanı yaşamını yitirdi, iki medya aktivisti ile çok sayıda sivil yaralandı. Muhaliflerin Kafra'da DAEŞ militanlarına saldırması üzerine Rus uçakları da muhaliflerin olduğu yerleri bombaladı.''
Rus uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Tel Acar köyünde muhaliflerin PYD ile olan çatışma hattına da saldırdığını aktaran Nasır, saldırılarda yaralananların olmadığını fakat DAEŞ'in olduğu bölgelere giden yolların kullanılmaz hale geldiğini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...