Merkel: Almanya'da sığınmacı sayısını azaltmalıyız

Düzenleyen:
Merkel: Almanya'da sığınmacı sayısını azaltmalıyız

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesine yönelik sığınmacı akınıyla ilgili eleştirilere yanıt vererek Almanya’daki sığınmacı sayısının azaltılması gerektiğini söyledi.

Lideri olduğu Hıristiyan Demokrat Parti’nin Karlsruhe’de düzenlediği toplantıda konuşan Merkel, “Ülkedeki sığınmacı sayısının hissedilir düzeyde azaltılmasını istiyoruz ve bunu yapacağız, çünkü bu herkesin çıkarına” dedi. Merkel göçmen krizi konusunda ulusal ve uluslararası alanda önlemlerin artırılması gerektiğini belirtti.

'EURO KRİZİ SÜRÜYOR'
Zengin ülkelerin BM Mülteciler Ofisi ve Dünya Gıda Programı’na yeterli finansman sağlamamasını da eleştiren Merkel, bu durumu ‘kabul edilemez ve bağışlanamaz’ olarak niteledi. Avrupa Birliği'nin henüz ekonomik krizi atlatamadığını ifade eden Merkel, AB'nin para birimi euro'yu ortaya çıkaran ortak para birimi projesinde yapılan yanlışların belirlenmesi gerektiğini söyledi.
PELUŞ HEDİYE EDİLDİ
Toplantı sırasında Merkel'e peluş bir kurt köpeği hediye edildi. 

Merkel: Almanya'da sığınmacı sayısını azaltmalıyız

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...