DAEŞ saldırıda Rus yapımı silah kullandı

Düzenleyen:
DAEŞ saldırıda Rus yapımı silah kullandı

DÜNYA Haberleri

Kuzey Irak'taki Musul'un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ saldırı düzenledi. 2 peşmerge ile 5 sivil hayatını kaybetti. 4 Türk askeri saldırıda yaralandı. Türkiye'nin saldırıya cevabı gecikmedi. DAEŞ mevzileri top atışlarıyla vuruldu. Operasyona koalisyon güçleri de havadan destek verdi. 70 DAEŞ militanın etkisiz hale getirildiği açıklandı. DAEŞ'in saldırılarında Rus yapımı katyuşa roketatarları kullandığı ortaya çıktı.

Irak'ın Musul şehri yakınlarında Türk askerinin Peşmerge, Türkmenler ve Arapları eğittiği Başika bölgesindeki askeri kamp, dün terör örgütü DAEŞ'in saldırısına uğradı. Kampa çok sayıda havan topu atılırken Mehmetçik de top atışlarıyla anında karşılık verdi. 4 Türk askeri hafif şekilde yaralanırken, yaralı askerlerin tahliye edildiği öğrenildi. Ankara'da ise Genelkurmay Başkanlığı teyakkuza geçti. Genelkurmay'dan yapılan ilk açıklamada "Terör örgütü DAEŞ'in saat 15.10 sularında Peşmerge tarafına attığı Katyuşa Çnra mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin bulunduğu Başika'daki üs bölgesine düşmüştür. 4 silah arkadaşımız yaralanırken, DAEŞ hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir" denildi. Irak Başbakanı Haydar El-İbadi'nin "Kampa yönelik tehdit yok" açıklamasının üzerinden daha bir gün geçmeden kampın hedef alınması dikkat çekti.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki makamında bulunduğu sırada yaptığı telefon görüşmelerinde Başika'daki saldırı ve akabinde bölgede yaşanan gelişmeler hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan saldırıya ve gelişmelere ilişkin ayrıntılı bilgi aldı.

NUCEYFİ SALDIRIYI ANLATTI
DAEŞ'in düzenlediği saldırıya üste bulunan kentin eski valisi Esil Nuceyfi tanıklık etti. Eski vali Nuceyfi, tanıklık ettiği anları şöyle anlattı: "DAEŞ havan topları ile yaklaşık 3 saat boyunca saldırdı. 3 Haşdi Vatani askeri hayatını kaybetti. Bu güçlerden 3 kişi de yaralandı. Saldırının ilk anlarında 4 Türk askeri de hafif şekilde yaralandı. Kampın bulunduğu bölgeye yaklaşık 130 havan topu isabet etti. Bizim, kampla ilgili güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Artık DAEŞ tehdidinin ortadan kaldırılması için tüm çabaları sarf edeceğiz"

HAKLILIK ORTAYA ÇIKTI
DAEŞ'in saldırısının nedeni ise Türk askerinin Musul Barajı'nı da koruyor olması. Musul'u kontrol altında tutan terör örgütü, Musul Barajı'nı bir türlü ele geçiremedi. Saldırı istihbaratını daha önce alan Ankara'nın, kampın güvenliği için yaptığı askeri takviyenin de haklılığı bu olayla gözler önüne serilmiş oldu.

DAEŞ RUS YAPIMI SİLAH KULLANDI
DAEŞ'in saldırılarda kullandığı silahlar dikkat çekti. Örgüt saldırıda katyuşa roketatarlarını kullandı. Rus yapımı olan silah, İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler, Hitler Almanya'sına karşı kullanmıştı. Şimdi merak edilen konu DAEŞ'in bu silahı nasıl temin ettiği. Esad yönetiminin bu silahları terör örgütüne verdiği veya DAEŞ'in bu roketleri Suriye ordusunun depolarından elde etmiş olabileceği ihtimaller arasında.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...