Vladimir Putin: Türkiye Suriye'ye giremez

Düzenleyen:
Vladimir Putin: Türkiye Suriye'ye giremez

DÜNYA Haberleri

Düşürülen Rus uçağının ardından Türkiye ile ilişkileri germe politikası izleyen Rusya lideri Putin, aynı stratejiye devam ediyor. Putin bugün yaptığı açıklamada da gerçekleri görmezden gelerek Türkiye'yi suçlamayı sürdürdü. Putin, "Türkiye, uçağı düşürdükten sonra düşman gibi davranmaya başladığını öne sürerek şuan ki hükümet ile Türkiye ile aramızın düzelmesi mümkün değil" dedi.

Yaklaşık 1400 gazetecinin katıldığı toplantıda soruları cevaplayan Putin, Türkiye, uçağı düşürdükten sonra düşman gibi davranmaya başladığını öne sürdü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geleneksel yıl sonu basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık 1400 gazetecinin katıldığı toplantıda soruları cevaplayan Putin, "Türkiye, uçağı düşürdükten sonra düşman gibi davranmaya başladığını öne sürerek şuan ki hükümet ile Türkiye ile aramızın düzelmesi mümkün değil" dedi.

Türkiye'ye gözdağı veren Putin, Türkiye uçağımızı düşürdükten sonra oradan (Suriye'den) çekileceğimizi mi düşündü? Rusya öyle bir ülke değil. Suriye'deki varlığımızı güçlendirdik. Suriye'de artık S-400 hava savunma sistemlerimiz var. Türkiye eskiden Suriye'nin hava sahasını sürekli olarak ihlal ediyordu. İsterse, buyursun şimdi de etsin.

"Türkmenler var deselerdi vurmazdık"

Putin, Türkiye'nin NATO'ya gitmesinin yanlış olduğunu söyleyerek, "Orada Türkmenler var deselerdi vurmazdık" diyen Putin, Türkiye'nin kendilerini uyarmadığını ifade etti ve "Türkiye'nin bu eylemi yapması yani bizim uçağımızı düşürmesini sadece düşmanlık olarak görmüyoruz. Türkiye'nin yaptığından tiksindik." şeklinde konuştu.

ABD ile uzlaşıyoruz

Putin, "Suriye'deki durum konusunda ABD'nin inisiyatifini destekliyoruz. ABD ve Avrupa Birliğinin bu konuda endişeleri var. Dünyanın her yerinde olan olaylar için Rusya yapıcı olmaya devam edecek. Suriye'de şeffaf seçimler yapılmalı. Bu çerçevede geleceklerine sadece Suriyelilerin kendileri karar vermeli" dedi.

Rusya'nın Suriye krizinin çözümü için bir planı var ve planımızdaki kilit konular ABD'nin görüşleriyle de uyuşuyor. Uzlaşı içinde olduğumuz noktalar, anayasa üzerinde ortak çalışma yapılması ve seçim düzenlenmesi.Suriye konusunda net bir kararınız var mı sorusunu yanıtlayan Putin, Siyasi bir çözümden yanayız. Askeri bir çözüm doğru yol değil. Gereksiz sivil ölümlerinin önüne geçilmeli. Suriye ordusunu desteklemeye devam edeceğiz. Hollande'nin de tasarısı ile Fransa'nın bizi desteklemesini memnuniyetle karşılıyoruz. Radikallerle değil ılımlılarla birlikte olmak istiyoruz.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomatik bir adım atar mı sorusuna ise, "Başkaları adına konuşmak istemem. Özür dilemek isterlerse dilerler. Bu onların kararı" dedi.

Lazkiye'de kontrolü sağlamak için kalıcı bir hava üssüne ihtiyacımız yok.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...