Rusya havada durdurulacak

Düzenleyen:
Rusya havada durdurulacak

DÜNYA Haberleri

NATO’nun şimdiki füze savunma sisteminin Rusya'nın nükleer gücüne karşı koymak için yetersiz olduğunu söyleyen Tümamiral Soner Polat, ancak yeni bir sistem geliştirildiğini ve bu sayede Rus nükleer füzelerinin havada durdurulacağını söyledi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli Tümamiral Soner Polat, NATO'nun füze savunma sistemini anlattı. Amerika ve NATO işbirliğiyle geliştirilen füze savunma sistemi kapsamının genişletileceğini söyleyen Polat, 2 yıl içinde Romanya, Polonya ve Karadeniz'de savunma sisteminin kurulmasının hedeflendiğini belirtti. Rusya'nın nükleer gücünün önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Polat, Rusya'nın dünyanın en büyük nükleer füze gücüne sahip olduğunu söyledi.

3 AŞAMALI SÜREÇTEN GEÇECEK
NATO'nun mevcut sisteminin Rusya'nın nükleer füzelerini imha edebilecek güçte olmadığını ifade eden Polat "Ancak bu savunma gücünü artırmak için çalışmalar hızlandırıldı. Bu çalışmaların ilk adımı Kürecik'teki koruma kalkanıyla atıldı" dedi. Füze savunma sisteminin "Atılan füzeyi yakalama, izleme ve imha etme" şeklinde 3 aşamalı süreçten geçtiğini kaydeden Polat, geliştirilecek savunma sistemiyle Rus nükleer füzelerinin havada durdurulacağını söyledi.

Yeni Şafak

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...