Düşen Rus uçağıyla ilgili korkunç şüphe

Düzenleyen:
Düşen Rus uçağıyla ilgili korkunç şüphe

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de yaşayan eski KGB ajanı, Mısır'da 224 kişiye mezar olan Rus uçağıyla ilgili korkunç şüpheyi dile getirdi.

Boris Karpichkov adlı eski KGB ajanı, Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden, Rusya’nın St. Petersburg şehrine giden Rus yolcu uçağının düşmesiyle ilgili bir iddia ortaya attı. Karpichkov, olayın arkasında, saldırıyı üstlenen DAEŞ’in değil, Kremlin’in olduğunu öne sürdü. Daily Mail’in haberine göre Karpichkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu trajediye izin vermesinin sebebinin, hem Ukrayna’daki agresif tavrının ardından Rusya’ya sempati kazandırmak hem de DAEŞ’le ‘sözde savaşı’ için destek görmek olduğunu ileri sürdü. Putin’in bunu Esad’a muhalif gruplara saldırmak için kılıf olarak kullandığını iddia etti. 

Düşen Rus uçağıyla ilgili korkunç şüphe
SİLAH TİCARETİNE DESTEK 

Karpichkov'un iddialarına göre planı, GRU (Rus askeri istihbarat teşkilatı) hazırladı ve ‘bir taşla iki kuş vurmak’ istedi; böylece DAEŞ suçlanarak Rusya’nın bölgedeki askeri operasyonlarına onay alınacak ve Ortadoğu’yla silah ticareti desteklenecekti.

224 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU
Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden 31 Ekim'de kalkan Rus hava yolu şirketi Metrojet’e ait yolcu uçağı, 23 dakika sonra Sina yarımadasında düşmüş, 224 kişi ölmüştü. Uçak St.Petersburg'a gidiyordu. Olayı DAEŞ üstlenmişti. Rusya Federal Güvenlik Servisi Başkanı Aleksander Bortnikov, "Rus yolcu uçağı su götürmez biçimde terörist saldırı sonucu düştü" demişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...