Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güney Osetya ismini değiştirmek istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güney Osetya ismini değiştirmek istiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya Devlet Başkanı Tibilov: 'İsmimizin, Güney Osetya-Alanya olarak değiştirilmesi konusunda talimat verdim.'

Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya Devlet Başkanı Leonid Tibilov, Güney Osetya'nın adını değiştireceklerini söyledi. Konuya ilişkin Rus basınında yer alan açıklamasında Tibilov'un, Güney Osetya adına Alanya sözünün de ekleneceğini vurgulayarak, "İki parçaya ayrılmış Osetya var. Güney Osetya Cumhuriyeti ve Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti. Biz halkımızın birleşik olmasına çalışıyoruz" dediği belirtildi.

Tibilov'un Alanya sözünün eklenmesi konusunda Devlet Başkanlığı yetkililerine talimat verdiği, teklifin Güney Osetya parlamentosunda görüşüleceği kaydedildi.
Güney Osetya Devlet Başkanlığı Basın Merkezi'nden 19 Ekim'de yapılan açıklamada da Leonid Tibilov'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Güney Osetya ve Abhazya konularındaki danışmanı Vladislav Surkov ile yaptığı görüşmede Güney Osetya'nın Rusya'ya katılımına ilişkin referandum düzenleme fikrinin olduğunu söylediği belirtilmişti.

GÜNEY OSETYA
SSCB'nin dağılmasından önce Gürcistan Cumhuriyeti'nin özerk bölgesi olarak tanımlanan Güney Osetya, Sovyetlerin dağılma sürecine girmesiyle Gürcistan'dan ayrılarak tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.
Gürcistan güvenlik güçlerinin 2008 yılında Güney Osetya'da operasyon düzenlemesi nedeniyle Gürcistan ile Rusya arasında kısa süreli savaş çıkmış ve yaşanan savaşın hemen ardından, Rusya, Güney Osetya'yı bağımsız ülke olarak tanımış ve uluslararası arenada Rusya hariç kimsenin tanımadığı Güney Osetya topraklarının güvenliğini üstlenmişti.
Güney Osetya ile Gürcistan arasındaki bölgede halen Rus askeri varlığını sürdürüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...