Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den Rusya'ya jet cevap!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'den Rusya'ya jet cevap!

DÜNYA Haberleri  / AA

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, basında yer alan, Türkiye'nin Kırım'daki bazı birliklere destek verdiği yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin "Kırım Tatar Taburu, Noman Çelebicihan Taburu" gibi gönüllü birliklere destek verdiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.
Bilgiç, bir soruya verdiği yazılı cevapta, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Kırım Tatar Taburu, Noman Çelebicihan Taburu" adlarıyla anılan, Ukrayna'nın Herson vilayetinde oluşturulacağı ifade edilen gönüllü birliklere, Türkiye'nin destek verdiği veya vereceği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Tanju Bilgiç, şunları kaydetti:
"Bu asılsız iddialar üzerine Rus tarafınca yapılan 'Rusya'nın bir kez daha sırtından vurulduğu' yönündeki açıklamalar ise son dönemde ülkemize karşı yürütülen kara propagandanın devamı niteliğindedir.
Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarlarının hak ve hürriyetlerinin korunması yönündeki çabalarını da kararlılıkla sürdürecektir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...