Cumhurbaşkanı Erdoğan umre yaptı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan umre yaptı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in davetine icabetle bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'daki temaslarını tamamlayarak, ziyaretinin ikinci ayağı olan Cidde'ye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, gece saatlerinde Mekke-i Mükerreme'ye geçerek umre yaptı.

Suudi Arabistan'a iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Riyad'dan ayrılarak Cidde'ye geçti. Kabe'yi ziyaret ederek umre yapan Erdoğan'ın bugün Medine'yi ziyaret etmesi bekleniyor. 
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki programını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece hava yoluyla Cidde'ye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'ndan Kraliyet Misafirhanesi'ne hareket etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü Cidde taslak programında İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Madani'yi kabul yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek karayoluyla Mekke'ye geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan umre yaptı
BEYTULLAH'IN KAPILARI AÇILDI 
Suudi güvenlik güçlerinin önlemleri eşliğinde Mescid-i Haram'da umre yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını gerçekleştirdi. Tavafın ardından Kabe'nin kapıları Kral Selman'ın emriyle açıldı. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra "Safa" ile "Merve" tepeleri arasında umre say yaptı. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da umre yaptı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı'ndan Medine'ye geçecek. Erdoğan ve beraberindekilerin Medine-i Münevvere'de Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaret etmesi planlanıyor. 
Peygamber Efendimizin Medine'deki kabri Ravza-i Mutahhara'yı ziyaret edeceği öğrenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekilerin aynı gün öğleden sonraki saatlerde İstanbul Atatürk Havalimanı'na hareket edeceği öğrenildi.  İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...