Üç ülkeden İran kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Üç ülkeden İran kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'ın İran ile diplomatik ilişkilerini kesmesi sonrasında, Bahreyn ve Sudan da İran ile diplomatik ilişkileri keserken, BAE de İran ile ilişkilerini malahatgüzarlık seviyesine indirdi.

Suudi Arabistan'ın İran'la diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından 3 ülke daha diplomatik kararlarını açıkladı. Bahreyn ve Sudan, İran ile olan diplomatik ilişkilerini kestiğini duyururken, Birleşik Arap Emirlikleri ise diplomatik temsil düzeyini maslahatgüzarlık seviyesine indirme ve ülkedeki İranlı diplomatların sayısını düşürme kararı aldı.

BAHREYN 48 SAAT SÜRE TANIDI

Bahreyn, İran ile diplomatik ilişkilerinin kesilmesine ve İranlı diplomatlara ülkeden ayrılmaları için 48 saat süre tanınmasına karar verildiğini açıkladı.

Bahreyn Enformasyon Bakanı İsa el-Hamadi, başkent Manama'da düzenlediği basın toplantısında, "Bakanlar Kurulu'nun, İran ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi ve İranlı diplomatlara ülkeden ayrılmaları için 48 saat süre tanınması yönünde karar aldığını" söyledi.

SUDAN VE BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ DE AYNI KARARI ALDI

Sudan'ın, İran'ın Hartum Büyükelçisi ile tüm diplomatik temsilcilerini sınır dışı etme ve ülkesinin Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre Sudan Devlet Bakanı General Taha Osman el-Hüseyin, Suudi Arabistan 2'nci Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz ile telefonda görüşerek, ülkesinin İran'ın Hartum Büyükelçisi ile tüm diplomatik temsilcilerini sınır dışı etme ve Sudan'ın Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı aldığını belirtti. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre BAE, Tahran yönetimi ile diplomatik temsil düzeyini maslahatgüzarlık seviyesine indirme ve ülkedeki İranlı diplomatların sayısını düşürme kararı aldı.

Şİİ DİN ADAMINI İDAM ETMİŞTİ
Suudi Arabistan yönetimi, cumartesi günü, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...