Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan İran ve Suudi Arabistan'a teklif!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya'dan İran ve Suudi Arabistan'a teklif!

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya, İran ve Suudi Arabistan arasındaki idam krizinin çözümüne yardımcı olmak için arabuluculuk yapabileceği iddia edildi.

Rusya'nın krizin aşılması için arabuluculuk yapabileceği iddia edildi. Rusya'nın Suudi Arabistan ve İran arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi için arabuluculuk yapabileceği belirtildi. Rus devlet haber ajansı RİA'ya konuşan Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Suudi Arabistan ve İran arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Moskova'nın hem Tehran hem de Riyad yönetimiyle çok iyi ilişkiler içerisinde olduğunu ifade eden yetkili, "Gerekirse, biz dost ülke olarak bu iki ülke arasındaki sorunun giderilmesi için arabuluculuk yapmaya hazırız" dedi.
Hem İran hem de Suudi Arabistan nezdinde güvenilirliklerinin olduğunu öne süren yetkili, "Ara bulucuk teklifi uzun zaman önce yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanı'nın inisiyatifiyle Rusya'da iki ülke yetkililerinin görüşmesi önerilmişti" şeklinde konuştu.

Riyad yönetimi, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuş, İran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.
Suudi Arabistan yönetimi de, büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından İran ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...