Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'e soğuk duş!

Düzenleyen:
Putin'e soğuk duş!

DÜNYA Haberleri

Petrol fiyatları yaklaşık 12 yılın en düşük seviyesini gördü.

Brent petrolün varil fiyatı, Çin kaynaklı gelişmelerin küresel ekonomiye ilişkin tedirginlikleri artırması ve dolardaki yükselişin etkisiyle 35,49 dolara gerileyerek, 1 Temmuz 2004'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, Suudi Arabistan ile İran arasında ortaya çıkan diplomatik krizin ardından pazartesi günü yaklaşık yüzde 2 artarak 38,95 dolara kadar yükselmişti.

Ancak aynı gün Çin'de açıklanan imalat verisinin beklentilerin altında kalmasının ardından piyasalarda yaşanan negatif hava küresel ekonomiye ilişkin tedirginlikleri beraberinde getirirken, bu durum Brent petrolün varil fiyatının tekrar düşüşe geçmesine neden oldu.

Söz konusu gelişmelerin ardından bugüne 36,61 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda yükselen doların etkisiyle satış baskısı altında kaldı ve 35,49 dolarla 1 Temmuz 2004'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 2,1 değer kaybederek 35,75 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, Orta Doğu'nun önemli iki ülkesi Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan gelişmelerin, petrol fiyatları üzerinde yukarı yönlü bir etki yaşatsa da bu durumun uzun sürmediğine işaret ediyor.

Yükselen dolar ve küresel ekonomiye ilişkin tedirginliklerin petrol fiyatları üzerindeki etkisinin daha fazla hissedildiğini aktaran analistler, aşağı yönlü hareketin devamında 33,65 doların destek konumunda olduğunu dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün ABD'de açıklanan ham petrol stoklarının artış beklentilerine karşın 5,6 milyon varil azalmasının ardından şu dakikalarda yüzde 1,4 gerilemeyle 35,46 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün ABD'deki yoğun veri takviminin ve ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının fiyatların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...