Başörtülü kadını salondan attırdı, bu ne düşmanlık?

Düzenleyen:
Başörtülü kadını salondan attırdı, bu ne düşmanlık?

DÜNYA Haberleri

İslam karşıtlığını her fırsatta dile getiren ABD’nin Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump, yeni bir skandala imza attı.

ABD’de yaklaşan seçimler öncesi başkan aday adayları propagandalarına devam ediyor. Onlardan biri de iş dünyasından siyaset dünyasına atılan Cumhuriyetçi Başkan aday adayı Donald Trump. Ancak en zengin isimlerden olan Trump, her gün yeni bir skandala imza atıyor. Daha önce Müslümanların ABD’ye girişinin engellemeyi vaat eden Trump, bu sefer başörtülü bir kadını mitinginden kovdu. 56 yaşındaki Rose Hamid, Güney Carolina eyaletinde düzenlenen etkinlikte ünlü iş adamının İslam düşmanlığana dikkat çekmek için “Merhaba, barışla geldim” yazan bir tişört giydi. Trump’ın kürsüsünün tam arkasında yer alan Hamid’in protesto şeklini beğenmeyen Trump, güvenlik görevlilerine, “Bu kadını dışarı atın” emrini verdi. Hamid ve yanında bulunan Marty Rosenbluth, kalabalık tarafından yuhalanmaya başladı. Tepki artınca polis harekete geçti ve kadını zorla dışarı çıkardı. Trump’un Müslüman ve mülteci karşıtı söylemleri sağduyulu Amerikalıları da rahatsız ediyor. Trump’a karşı karşı kampanya yürüten milyoner Stan Pate, California’da yeni yıl kutlamaları sırasında gökyüzüne “Amerika Harika, Trump İğrenç” yazdırmıştı. Donald Trump, seçim kampanyası sırasında başkan seçilmesi halinde Rus lider Putin ile iyi geçineceğini ifade etmişti. Ukrayna medyası, Trump’ın Rus ajanı olduğunu iddia etmişti.
Başörtülü kadını salondan attırdı, bu ne düşmanlık?

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...