Belarus'ta yabancı sitelere girmek yasak

- Güncelleme:
Belarus'ta yabancı sitelere girmek yasak

Dünya Haberleri

Eski Sovyetler Birliği ülkesi Belarus, 6 Ocak'tan itibaren vatandaşlarının yabancı bir siteyi ziyaretleri ya da kullanımları durumunda ceza verecek.

Kasımda hazırlanan ve geçtiğimiz ay resmi gazetede yayınlanan yasa çerçevesinde Belarus vatandaşları yabancı bir siteye girdikleri taktirde ceza alacak. Freedom House'un 2011'de yayınladığı raporda da internet özgürlüğü konusunda sınıfta kalan ülkede basın özgürlüğü de sorgulanıyor. nbsp;BTnet'in haberine göre; yasayla birlikte Belaruslular ülkede kayıtlı olmayan bir şirketten internet üzerinden alışveriş de yapamayacak. Bu demek oluyor ki dünyanın en büyük perakende ticaret sitelerinden Amazon'dan bir Belaruslu sipariş verdiğinde, Amazon'a uyarıda bulunulacak. nbsp;Bu sebepten ötürü önemli ticaret sitelerinin ülkedeki erişimlerini tamamen sonlandırması bekleniyor. Çünkü düşük bir pazar payı için kendi itibarlarını riske atarak koca bir ülkeyi karşılarına almak istemeyecekleri düşünülüyor.

BAŞKASI BİLGİSAYARINI KULLANAN DA CEZA ALACAK nbsp;

İnternet kafeler ve diğer internet sağlanan ortamlarda kurallara uyulmadığı takdirde mekanın kapatılması öngörülüyor. Üstelik bir kişinin kişisel bilgisayarından bir başkası yabancı sitelere giriş yapar ya da kullanırsa da bilgisayarın sahibi cezalandırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...