Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PYD, Azez'den sonra DAEŞ'le birlikte Mare'ye saldırdı

Düzenleyen:
PYD, Azez'den sonra DAEŞ'le birlikte Mare'ye saldırdı

DÜNYA Haberleri

Suriyeli muhaliflerin, Halep'in kuzeyindeki iki kalesinden biri olan Mare ilçesi, önceki gün doğudan DAEŞ'in, batıdan ise PYD - YPG'nin saldırılarına maruz kaldı.

Halep'in kuzeyinde muhaliflerin son kalelerinden Mare ilçesi, dün batıdan terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD, doğudan ise DAEŞ'in saldırılarına maruz kaldı. Saldırıları püskürten Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Şam Cephesi komutanlarından Beşir Haci, Mare ilçesini teslim etmemek için PYD'ye bağlı güçler ile savaşmaya kararlı olduklarını söyledi.

Rusya, bir haftayı aşkın süredir PYD güçlerinin Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine ilerleyişi için havadan destek sağlıyor. Azez merkeze yaklaşık 6 kilometre mesafedeki Minniğ Havaalanı, 11 Şubat'ta yoğun Rus bombardımanı sonucu PYD'nin eline geçmişti. PYD güçleri iki gün önce de Rus hava desteğinde Tel Rıfat ilçesini ele geçirdi. Örgüte bağlı güçler, Azez'e ise 3 kilometre mesafedeki Afrin'in doğusunda Şat kontrol noktasında bulunuyor. Hafta başında Rus savaş uçaklarının hedefi olan ilçede durum şu anda sakin.

PYD'nin şimdiki hedefinin Tel Rıfat'ın doğusunda muhaliflerin elindeki Şeyh İsa köyü üzerinden doğudan DAEŞ kuşatması altındaki Mare ilçesine ilerlemek olduğu belirtiliyor.

Yerel kaynaklar, dün akşam saatlerinde Mare'ye DAEŞ doğudan, PYD'ye bağlı güçlerin ise batıdan saldırdığını, muhaliflerin saldırıları geri püskürttüğünü bildirdi.

Mare'de beş yıldır devrim bayrağı dalgalanıyor
İlçedeki ÖSO'ya bağlı Şam Cephesi komutanlarından Haci AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mare'de 5 yıl boyunca Suriye devriminin bayrağını taşıdıklarını, hayatta oldukları sürece taşımaya devam edeceklerini söyledi.

"Paralı askerlerle, milislerle, YPG'yle ve ona bağlı SDG'yle tek bir nefer kalmayıncaya dek savaşacağız" diyen Haci, Mare'nin teslim edilmesi yönünde kendilerine sunulan tüm pazarlık tekliflerini reddettiklerini vurguladı.

PYD'ye bağlı Arap unsurlardan oluşan SDG güçlerine ait internet sitesinde önceki gün, muhaliflere Mare'yi 24 saat içinde boşaltma çağrısı yapıldı. Boşaltmamaları halinde ise Rusya'nın ilçeyi bombalayacağı duyuruldu. Yerel kaynaklar, PYD'nin SDG unsurlarının içindeki Ceyş'ul Süvvar gibi Arap unsurların varlığını öne sürerek, muhalifleri kendilerine katılmak için tehdit ettiğini ifade ediyor.

"ABD'ye güvenimiz kalmadı"
Haci, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine güvenmediklerini belirterek, koalisyona katılan ülkelerin Rus katliamları karşısında sessiz kaldıklarını, Rusya'nın da bu tutumdan istifade ederek, muhalifleri ve sivilleri vurmaya devam ettiğini vurguladı.

Mare'nin PYD güçleri ve DAEŞ arasında sıkıştığına dikkati çeken Haci, uluslararası toplum, İslam dünyası ve kendisini Suriye'nin dostu olarak gösteren ülkelerin zayıf davranması nedeniyle çaresiz kaldıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...