Rus uçakları İdlib'te ateşkesi ihlal ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus uçakları İdlib'te ateşkesi ihlal ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in batısındaki Cisr eş-Şuğur ilçesinde muhaliflerin kontrolündeki iki köye düzenlediği hava saldırısı sonucu 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının Kinda ile Zaimiye köylerine düzenlediği hava saldırısı sonucu 6 sivili yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

Rus bombardımanında çok sayıda ev kullanılamaz hale gelirken Kinda köyü yakınlarına 3 füze düştü.

Rusya'nın yaklaşık 5 aydır süren hava saldırıları, geçen ayın ortasından itibaren şiddetlenmiş ve 27 Şubat gecesi üzerinde anlaşılan kısmi ateşkes ile geçici olarak durmuştu. Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya, geçen hafta başında, ateşkesin 27 Şubat 00.00'dan itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

ABD, Türkiye, Avrupa ülkeleri ile Körfez yönetimleri de ateşkes sağlanmasının, terör hedeflerini bahane ederek muhaliflere ve sivillere saldıran Rusya'nın ağır bombardımanlarını durdurmasına bağlı olduğunu vurguluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...