Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'yı ölümle tehdit eden kişi hapisle cezalandırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama'yı ölümle tehdit eden kişi hapisle cezalandırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama'yı hem sözlü olarak hem de sosyal medya üzerinden öldürmekle tehdit eden 55 yaşındaki kişi, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'de 55 yaşındaki kişi, Başkan Barack Obama'ya sözlü ve sosyal medya hesabı üzerinden ölüm tehdidinde bulunduğu gerekçesiyle federal mahkeme tarafından 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Savcının açıklamasına göre, Brian Dutcher, geçen yıl temmuz ayında bir güvenlik görevlisine Wisconsin'de konuşma yapmaya hazırlanan Obama'yı öldürmek istediğini söyledi. Dutcher'ın, güvenlik görevlisine, "(Gaspçı) burada ve fırsat bulursam onu vuracağım." dediği iddia edildi.

Dutcher'ın bu tehdit mesajından bir gün önce de Facebook'taki hesabından, "İşte bu, perşembe günü La Crosse'de olacağım. Umarım başkan gibi davranan adamı temiz bir şekilde vururum. Onu öldürmek bizim anayasal görevimizdir" paylaşımında bulundu.

Ocak ayında Madison şehrinde görülen davada jüri, Dutcher'ı, hem sözlü olarak hem de Facebook'taki paylaşımı sebebiyle iki kez "başkanı ölümle tehdit etmekten" suçlu buldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...