Japon hükümeti, bekarlara eş bulacak

/ Kaynak: CHA
Japon hükümeti, bekarlara eş bulacak

DÜNYA Haberleri  / CHA

Japonya'da hükümet, düşük doğum oranına karşı harekete geçiyor. Hükümet, bekarların eş bulmasında, ev sahibi olmalarında ve bebek büyütmelerinde yardımcı olacak.

Japonya'da hükümet, düşük doğum oranına karşı harekete geçiyor. Hükümet, bekarların eş bulmasında, ev sahibi olmalarında ve bebek büyütmelerinde yardımcı olacak.
Dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olan Japonya'nın nüfusu yıldan yıla azalıyor. Bekarlar evlenmeyi geciktirirken evli olanlar da çocuk sahibi olmayı erteliyor. Nüfus ise yaşlanıyor. Hükümet, bu sorunları aşmak için kollarını sıvadı. Japonya'nın en çok satan Yomiuri gazetesinin haberine göre, hükümetin kuracağı komisyon alınacak önlemlerle ilgili mayıs ayına kadar bir rapor sunacak. Devlet Bakanı Masako Mori'nin başkanlığında oluşturulacak komisyonda uzmanlar, doktorlar, yerel idareden ve iş dünyasından isimler de olacak. Gazeteye bilgi veren bir hükümet kaynağı, rapordan çıkacak acil önlemlerin 2014 bütçesinde yer verileceğini kaydetti.


Gazetenin haberine göre, evlenmek isteyenler ve yeni evli çiftler için uzun vadeli kredi verilecek. Ayrıca ev sahibi olmalarında öncelik tanınacak. Yerel idarelerin, bekarların eş bulması için yapacağı projelerin de desteklenmesi gündemde. Doğum öncesi ve sonrası yardımın zamanı da genişletilecek. Genç bayanlar için "kadın doktoru" belirlenecek. Bu doktor, kadını gençliğinden itibaren takip edebilecek ve doğum sonrası sorunları aşmasına yardımcı olacak. Gazete, her 10 kadından birinin doğum sonrasında psikolojik sorunlar yaşadığını rapor ettiğini hatırlattı.


Japon hükümeti, bu uygulamaları hayata geçirmesi halinde doğum oranını 1.39'dan 1.75'e çıkabileceğini tahmin ediyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...