Rusya Gazprom Neft ile işbirliği anlaşması imzaladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya Gazprom Neft ile işbirliği anlaşması imzaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakanlığı ile Rus petrol şirketi Gazprom Neft arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Rus haber ajansı Interfaks’ın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Gazprom Neft Üst Yöneticisi Alekansder Dyukov tarafından imzalanan anlaşma gereği şirketin küresel enerji piyasalarında daha aktif bir rol üstleneceği belirtildi.

Lavrov, anlaşma sonrası yaptığı açıklamada, küresel hidrokarbon piyasalarındaki duruma rağmen Gazprom Neft’in önemli bir konumda bulunmaya devam ettiğini belirterek, "Rus şirketleri ile işbirliğimiz uzun süredir devam ediyor. Gazprom Neft ile olan işbirliğimizi ise bugün yasal bir zemine oturttuk." dedi.

Dyukov da bu anlaşmanın şirketleri açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, "Uluslararası bir şirket olarak küresel piyasalardaki etkinliğimizi artırmak istiyoruz. Orta Doğu, Latin Amerika, Orta Asya ve Avrupa’daki faaliyetlerimize de hız vererek bu bölgelerdeki ticaret hacmimizi genişletmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ile yapılan anlaşma sayesinde bazı stratejik hedeflere daha kolay ulaşabileceklerini dile getiren Dyukov, söz konusu anlaşma sayesinde uluslararası piyasalarda daha önemli bir oyuncu olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Rusya’nın en büyük dördüncü petrol üreticisi Gazprom Neft, 50 ülkeye petrol ve petrol ürünleri ihraç ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...