Myanmar'da Budist çeteler durulmuyor

/ Kaynak: CHA
Myanmar'da Budist çeteler durulmuyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Myanmar'da Budist çetelerin Müslümanlara yaptığı saldırıların önüne geçilemiyor.

Myanmar'da Budist çetelerin Müslümanlara yaptığı saldırıların önüne geçilemiyor. nbsp;
Yetkililer, 20 Mart'ta yeniden başlayan olaylarda 42 insanın öldüğü, 37 ibadethane ile bin 227 evin tahrip edildiğini açıkladı. Olaylarla ilgili 68 kişi gözaltına alındı.

Ülkedeki son şiddet olayları Budistlerin Meikhtila şehrindeki 12 bin insanı sürmesiyle başladı. Bu hafta ise ülkenin en büyük şehri Yangon'a 160 kilometre mesafedeki Bago bölgesine kadar yayıldı. Söz konusu bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilse de gruplar halindeki insanların Müslümanlara saldırmasının önüne geçilemedi.

Devlet Başkanı Thein Sen, ''farklı inançlar arasında nefret tohumu eken siyasi fırsatçılar ve aşırı dincileri durdurmak için her türlü yasal önlemi alacağını'' söyledi. Sein, halkın can güvenliği için son çare de olsa zor kullanmaktan kaçınılmayacağı uyarısını yaptı.

BM YETKİLİSİ, MYANMAR İÇİN 'ALARM' VERDİ
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Direktörü John Ging, Maynmar'da yaşanan şiddet olaylarından dolayı evlerinden olan 100 binden fazla Müslüman'ın bu defa muson yağmurlarının yol açabileceği su baskınları tehdidi altında kalacağı uyarısında bulundu.

Dört günlük Myanmar ve Filipinler gezisinden dönen Ging, BM'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Myanmar'da durumun çok kötü olduğuna dikkat çeken Ging, şiddet olayları nedeniyle 125 bin insanın yerlerinden olduğuna dikkat çekti. Myanmar'da yerlerinden olan insanların kamplarda yaşamak zorunda kaldığına dikkat çeken Ging, bu kişilerin şimdi de muson yağmurları nedeniyle hayatlarının tehlike altında olduğunu aktardı. Ging, özellikle Rakhine eyaletindeki kamplarda ikamet edenlerin ciddi su baskını tehlikesi ile yüz yüze kaldıklarını kaydetti. Ging, ''Bir başka trajedinin yaşanmaması için çok hızlı hareket etmek zorundayız. Kampların çoğunluğu su baskınlarından etkilenecek alanlara kurulmuş durumda.'' dedi.


DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...