Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İngiltere Brexit sonrası kemer sıkmak zorunda kalabilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İngiltere Brexit sonrası kemer sıkmak zorunda kalabilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Merkezi Londra'da bulunan IFS, İngiltere’nin AB'den ayrılması durumunda, iki yıl boyunca bazı yeni kemer sıkma tedbirleri uygulamak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

Merkezi Londra'da bulunan Mali Çalışmalar Enstitüsü (IFS), İngiltere’nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması durumunda, iki yıl boyunca bazı yeni kemer sıkma tedbirleri uygulamak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.

Düşünce kuruluşundan yapılan açıklamada, ekonomistlerin ortak görüşünün İngiltere'nin AB’den ayrılması durumunda ekonominin küçüleceği yönünde olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, İngiltere'nin Brexit sonrasında oluşabilecek şoklarla mücadele edebilmek için yeni bazı kesintilerin uygulanmasına ya da mevcut kesintilerin artırılarak devam ettirilmesine ihtiyaç duyulabileceği vurgulandı.

IFS açıklamasında, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının, 2019-2020 dönemine kadar kamu finansmanına yaklaşık 20 ile 40 milyar sterlin arasında bir maliyetinin olabileceği belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan IFS Direktörü Paul Johnson, "Hükümetin bütçeyi istediği şekilde dengeleyebilmesi için mevcut kesintilere ek olarak bir ya da iki yıl boyunca kemer sıkma tedbirlerini uygulamak gerekebilir." ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin kamu finansmanı ihtiyacını, AB’ye ödenen yıllık yaklaşık 8 milyar sterlini kasasında tutarak bir miktar hafifletebileceğini belirten Johnson, "Buna rağmen İngiltere'nin Birlikten çıkışının negatif etkileri, bu tasarrufu gölgede bırakabilir." görüşünü de paylaştı.

İngiliz halkı 23 Haziran Perşembe günü, "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusunu yanıtlamak üzere sandık başına gidecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...