Yürümek de koşmak kadar sağlıklı

Yürümek de koşmak kadar sağlıklı

DÜNYA Haberleri

Şimdiye kadar koşmanın kalp sağlığı için yürümekten daha sağlıklı olduğu sanılırken yürümenin de aynı faydaları verdiği belirlendi.

Şimdiye kadar koşmanın kalp sağlığı için yürümekten daha sağlıklı olduğu sanılırken yürümenin de aynı faydaları verdiği belirlendi. Hızlı ve uzun bir yürüyüşün de kalp hastalıkları riskini koşma kadar azalttığı belirlendi.
Yapılan araştırmada, hızlı yürümenin kalp hastalıklarına yol açan yüksek kan basıncı, yüksek kolesterol ve şeker hastalığı riskini azalttığı kaydedildi.
Şimdiye kadar daha fazla yol katedildiği için koşmanın yürümekten daha faydalı olduğu ifade ediliyordu. 48 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada yürümenin de koşmanın sağladığı faydaları verdiği tespit edildi. California'daki Lawrence Berkeley National Laboratory kurumundan araştırmaya liderlik eden Paul T Williams, burada asıl unsurun, yürümede de koşma kadar kalori harcanması olduğunu söyledi. Yani, 3 mil koşmak yerine 4,3 mil hızlı yürümek yeterli.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...