Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada'da Mevlana Camii ibadete açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kanada'da Mevlana Camii ibadete açıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'nın Toronto şehrinde yapımı tamamlanan Mevlana Camii ibadete açıldı. Camide her gün yaklaşık 80 kişiye iftar veriliyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Toronto Mevlana Camii Başkanı Ahmet Cengizhan Dereci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları bölgede Müslümanların cami sıkıntısı çektiğini söyledi.

Bir süredir cami arayışı içinde olduklarını anlatan Dereci, "Sonunda birkaç ay önce bu binayı bulduk. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ile manevi gönül bağımız var. Büyüklerimiz de mortgage ve faize bulaşmadan bu binayı alma konusunda bize 600 bin dolar tutarında büyük bir destek verdi." diye konuştu.

Caminin halı ve çinilerinin Türkiye'den getirildiğini anlatan Dereci, şunları kaydetti:

"Ramazan öncesi kardeşlerimizle hemen işe koyulup, 'camiyi tam bitmese bile ibadete açalım' dedik. İçerideki tadilatların büyük bölümünü yapıp, camimizi Ramazan-ı Şerif'in ilk teravihine yetiştirdik. Camimizin mutfağında her gün Hüdai aşı pişiyor ve her gün burada ortalama 70-80 kişiye iftar veriyoruz. 5 vakit namazımızı, cuma namazlarımızı kılıyoruz. İnşallah bayrama da büyük bir kahvaltı tertipleyeceğiz."

Dereci, camide hafta sonları çocuklar için Kur'an-ı Kerim, Türkçe ve ilmihal dersleri verdiklerini, yaz kursları da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Toronto'da Mevlana Camii dışında Türklere ait 4 cami daha bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...